Terugblik Energy Investor Day 30 mei 2024

Arnhem, Nederland, 30 mei 2024 - Op 30 maart organiseerden we in samenwerking met ROM InWest de Energy Investor Day in Arnhem. Dit vond plaats tijdens de European New Power Summit van de Electricity Week. 

 

Tijdens deze editie van de Energy Investor Day presenteerden Planetpod, Reefy, Ter Bron, EARN-E, HyER Power en Aeroborn hun kapitaalbehoefte aan een groep investeerders in de zaal.  

 


Terugblik Energy Investor Day 21 maart 2024

Amsterdam, Nederland, 21 maart 2024 - Op 21 maart organiseerden we in samenwerking met ROM InWest de Energy Investor Day in Amsterdam. 

 

Tijdens deze editie van de Energy Investor Day presenteerden GAFT, Avoxt, HomeZero, Brabetech, Showpower en SeaO2 hun kapitaalbehoefte aan een groep investeerders in de zaal.  

 


Terugblik Energy Investor Day 13 december 2023

Venlo, Nederland, 13 december 2023 - Op 13 december organiseerden we in samenwerking met LIOF de Energy Investor Day in Venlo. 

 

Tijdens deze editie van de Energy Investor Day presenteerden GBM Works, Battery Based Trading, PEF Technologies, TouchWind en Nanoloy hun kapitaalbehoefte aan een groep investeerders in de zaal.  

 


Terugblik Energy Investor Day 14 september 2023

Utrecht, Nederland, 14 september 2023 - Op 14 september organiseerden we in samenwerking met ROM Utrecht Region de Energy Investor Day tijdens Crossroads. 

 

Tijdens deze editie van de Energy Investor Day presenteerden EST Floattech, Equinox Ocean Turbines, Friday Energy, Green Caravan, TIBO Energy en Veridis hun kapitaalbehoefte aan een groep investeerders in de zaal.  

 


Terugblik Energy Investor Day 26 juni 2023

Rotterdam, Nederland, 26 juni 2023 - Op 26 juni organiseerden we in samenwerking met Innovation Quarter de Energy Investor Day. Deze vond plaats bij de Loft by RDM Next in Rotterdam

 

Tijdens deze editie van de Energy Investor Day presenteerden Cooll, Hexwise, Kalpana Systems, Magneto Systems, Seaqualize en Taylor Solar hun kapitaalbehoefte aan een groep investeerders in de zaal. 

 

Daarnaast kregen we tijdens het community event een interessante rondleiding door de RDM en gingen we langs bij Hardt Hyperloop, Zepp.solutions en PortXL.

 


Terugblik Energy Investor Day 30 maart 2023

Arnhem, Nederland, 30 maart 2023 - Op 30 maart organiseerden we in samenwerking met Oost NL de Energy Investor Day. Deze vond plaats bij Specialized op het Arnhems Buiten terrein in Arnhem.

 

Tijdens deze editie van de Energy Investor Day presenteerden Exxfire, MX3D, Newton Energy Solutions, Presol, Slow Mill, en Sunified hun kapitaalbehoefte aan een groep investeerders in de zaal.

 


Energy Investor Day: ‘Jonge ondernemers koppelen aan investeerders’

Eindhoven, Nederland, 8 december 2022 - Topsector Energie organiseerde op 8 december 2022 een Energy Investor Day samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en de TU/e (Technische Universiteit Eindhoven). "De dag is bedoeld om start- en scale-ups in de energiesector te koppelen aan private investeerders", vertelt Martin Weissmann, Financial Advisor bij het Financieringsloket van de Topsector Energie. “We organiseren de Energy Investor Day 4 keer per jaar.” De dagen leveren regelmatig succesvolle matches op tussen ondernemers en investeerders. Zo vond dankzij een Energy Investor Day het tech-bedrijf XINTC een investeerder in het Goeie Grutten Impact Fonds. Lees hier het hele verhaal.

 


Energy Investor Day maart 2023

Het Financieringsloket van de Topsector Energie organiseert op 30 maart weer een Energy Investor Day. Dit keer in nauwe samenwerking met Oost NL en KplusV.

 

Tijdens dit matchmakingevenement, presenteren maximaal zes ondernemingen hun investeringsaanbod aan 30 tot 40 energietransitie georiënteerde investeerders (o.a. leden van de Energy Investor Community). 

 

De Energy Investor Day is bedoeld voor ondernemers in de energiesector die een kapitaalinjectie van € 100.000 - € 2 miljoen nodig hebben om hun innovatie een stap verder te brengen. 

 

De ondernemingen die de kans krijgen om te pitchen hebben een uitgebreide selectie doorlopen en ontvangen intensieve begeleiding en kunnen zich presenteren aan een selecte groep van particuliere investeerders en publieke fondsen.

 

Ben je een innovatieve startup of scale-up en wil je in contact komen met investeerders die jouw innovatie mogelijk willen financieren?

Je kunt je voor 9 maart 2023 inschrijven.

 

Ben jij als investeerder geïnteresseerd om startups of scale-ups te helpen met een kapitaalinjectie om hun innovatie verder te helpen?

 


Terugblik Energy Investor Day 8 december 2022

Eindhoven, Nederland, 8 december 2022 - Op 8 december organiseerden we in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en The Gate de Energy Investor Day. Deze vond plaats bij De Zwarte Doos op het TU/e-terrein in Eindhoven. 

 

Tijdens deze editie van de Energy Investor Day presenteerden C-1 Connections, Wave Hexapod, HeatLeap, MyZAP, Senergetics en Sit & Heat hun kapitaalbehoefte aan een groep investeerders in de zaal.

 


Zenon Energy en Navus Ventures sluiten geweldige deal

Arnhem, Nederland, 5 oktober 2022 - Navus Ventures en Zenon Energy kondigen de start van hun samenwerking en investering aan.  Zenon heeft een unieke technologie van toekomstbestendige energieopslagsystemen en batterijen ontwikkeld. De onderneming heeft een eigen technologie ontwikkeld waardoor batterijen een extra lange levensduur hebben. Lees hier het hele artikel over de mooie samenwerking tussen Navus Ventures en Zenon Energy.

 


Terugblik Energy Investor Day 13 juni 2022

Den Haag, Fokker Terminal, 13 juni 2022 - Op 13 juni 2022 organiseerden we in samenwerking met Innovation Quarter en Impact City de tweede Energy Investor Day van 2022. Tijdens het jaarevent van Innovation Quarter in de Fokker Terminal, te Den Haag presenteerden zes ondernemingen hun kapitaalbehoefte aan een groep van ruim 50 investeerders.

 

De zes ondernemingen die hun kapitaalbehoefte hebben gepresenteerd zijn Blockheating, Circonica, DeWarmte, Skytree, TechnologyCatalogue en Zenon Energy.

 


Topsector Energie lanceert Energy Investor Community

Arnhem, Industriepark Kleefse Waard, 24 maart 2022 - Tijdens de Energy Investor Day is de Energy Investor Community gelanceerd. De Energy Investor Community is een netwerk voor early-stage investeerders die geïnteresseerd zijn om te investeren in energie innovaties. In deze community ontmoeten investeerders andere investeerders, krijgen investeerders toegang tot gekwalificeerde dealflow, matchmakingevents, kennissessies worden online met elkaar in contact gebracht waar kennis wordt gedeeld. Tijdens de Energy Investor Day, samen georganiseerd met KplusV, presenteren startups en scale-ups hun financieringsproposities voor een pre-seed, seed of kleine serie A financieringsronde . De investeerders bestaan uit business angels, ROM’s, VC’s en family offices. Lees hier het hele artikel.


Jong bedrijf in de energietransitie vindt moeilijk financiering

Traditionele investeerders, zoals banken, zijn huiverig voor beginnende klimaatbedrijven vanwege de risico's, maar subsidies dekken de benodigde investering voor nieuwe uitvindingen nooit volledig. De sector zoekt naarstig risicodragend kapitaal.

 

Startende ondernemers in de duurzame klimaatsector hebben moeite om kapitaal anders dan subsidies of eigen geld te vinden. Dat zegt de Topsector Energie, de overheidsorganisatie die jonge bedrijven helpt met het verkrijgen van klimaatsubsidies. Vanaf 24 maart 2022 start daarom een netwerkplatform dat start-ups aan risico-investeerders koppelt.


Terugblik Energy Investor Day Maart 2022

Na het succes van de afgelopen jaren, hebben we in 2022 het aantal Investor Day bijeenkomsten uitgebreid van twee naar vier bijeenkomsten. Het eerste event vond plaats op donderdag 24 maart 2022. De locatie was Industriepark Kleefse Waard, te Arnhem, tevens het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland. Daarmee ook een uiterst geschikte locatie voor dit evenement. Deze editie is mede mogelijk gemaakt door en in samenwerking met Connectr en OostNL. Waarvoor dank!

 

De dag startte met een rondleiding voor investeerders langs een aantal bedrijven op het Industriepark Kleefse Waard. Deelnemers bezochten onder andere Nedstack en Zenon.

 

Na de rondleiding was het tijd voor de zes pitches van de deelnemende ondernemingen in volgorde van presentaties: ZigZagsolar, O-Nexus, Ocean Grazer, Volta Energy, Fountain Fuel en Quatt. 


IM Efficiency haalt seed-funding op bij Rockstart, TechFund One en bestaande investeerders

HELMOND, Automotive Campus, February 2022 – Nu duurzaam transport een prioriteit wordt voor de sector, weet zonne-energie aan boord zijn weg te vinden naar vrachtwagenparken in heel Europa. IM Efficiency heeft onlangs de SolarOnTop-technologie gelanceerd om het brandstofverbruik van vrachtwagens met meer dan 5% te verminderen en heeft nu een financieringsronde afgesloten om verdere groei te kunnen bekostigen. Rockstart, TechFund One en bestaande investeerders nemen deel aan de financieringsronde en vormden zo een syndicaat met kennis van zaken voor de tech scale-up. Naast het ophalen van de financiering neemt IM Efficiency deel aan het Rockstart Energy Spring 2022-programma, met als doel de organisatie nog verder te versnellen. Lees hier het hele artikel.


Soolutions haalt €800.000 op bij Rockstart en Angel investeerders

Soolutions is een online platform dat oplaadapparatuur voor elektrische voertuigen biedt voor huiseigenaren en EV-rijders op elke gewenste locatie. Soolutions kondigt zijn eerste investeringsronde aan. De seed-ronde van € 800.000 werd geleid door een consortium van angel investors met Rockstart als mede-investeerder. De startup is van plan om de financiering te gebruiken om hun verkoopteam op te schalen en zijn marktplaats verder te ontwikkelen features.al. Ondernemer Joury De Reuver presenteerde juni 2021 op Investor Day Energy. Lees hier meer. 


Terugblik Energy Investor Day Oktober 2021


Xintc sluit deel met Oost NL & Goeie Grutte

Xintc ontwikkelt en produceert innovatieve modulaire alkaline elektrolysers voor de productie van waterstofgas voor toepassingen op middelgrote schaal, op elke gewenste locatie. Ondernemer Wilko van Kampen presenteerde in november 2020 op de Investor Day in Delft en kwam in aanraking met impactfonds Goeie Grutten en Oost NL. Goeie Grutten nam de lead in de investeringsronde en samen met Oost NL en enkele private investeerders werd een investering opgehaald om het bedrijf verder op te schalen. Lees hier het hele verhaal. 


Terugblik Investor Day juni 2021